Gevelreiniging

Gaat u uw pand laten reinigen? En op welke wijze moet dat gebeuren?

Dat zijn veel voorkomende vragen als het om gevelreiniging gaat. Het is nu eenmaal een grote beslissing waar goed over nagedacht moet worden. Voor antwoorden op al deze vragen bent u bij Willems Gevelrenovatie aan het juiste adres. Willems Gevelrenovatie kan namelijk volgens elke mogelijke methode elk oppervlak reinigen.

Willems Gevelrenovatie is bekend met onder andere stoomcleaning, hoge druk reiniging, zandstralen, impregneren en anti graffiti. U kunt bij ons terecht met al uw vragen, wij zorgen voor een antwoord en een oplossing.

Afstomen onder hoge druk (max 350 bar/ 110 graden)

De meest eenvoudige manier van reinigen, is stoom cleanen. Deze methode wordt vaak toegepast om een licht vervuilde gevel te reinigen. Onder hoge druk wordt heet water (stoom) tegen de gevel gespoten. Door het warme water lost de vervuiling op en door de druk van het water wordt het vuil van gevel afgespoten. Stoom cleaning is geschikt voor de meest voorkomende vervuiling van uw gevel. 

Hoe werkt stoom cleanen?

  1. Onder hogedruk spuiten wij heet water tegen de muur.
  2. Het hete water lost de vervuiling op.
  3. Door de druk spoelt het water het vuil van de gevel.

Chemisch reinigen

Bij matige tot zware vervuiling op de gevel wordt chemische reiniging toegepast. Er wordt dan gebruik gemaakt van een reinigingsmiddel, waaronder ook biologisch en alkalische afbreekbare middelen die de vervuiling op de gevel oplossen. Afhankelijk van het type vervuiling en de steensoort kiezen we het reinigingsmiddel wat het beste bij uw gevel past. 

Hoe werkt chemische reiniging?

  1. Als eerste brengen we het reinigingsmiddel aan op de gevel.
  2. Het reinigingsmiddel weekt de vervuiling in de gevel los.
  3. Hierna spoelen we het opgeloste vuil weg.
  4. Het reinigingsmiddel vangen wij op en vervoeren we verantwoord.

Zandstralen

Om uw huis er weer fris en schoon uit te laten zien, kunt u uw huis laten zandstralen.

In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van olivinezand als straalmiddel. Het juiste straalmiddel hangt af van de soort vervuiling die op de gevel aanwezig is en van de steensoort van uw gevel. Door het gebruik van het juiste straalmiddel, water en druk is het vaak mogelijk om de gevel te reinigen met behoud van de originele voegen. Al het vuil wordt eraf geschuurd en de oorspronkelijke kleur van uw huis komt weer terug. 

Hoe werkt zandstralen?

1. We mengen het juiste straalmiddel met water in de straalketel.
2. Door het mengsel van water en straalmiddel zacht tegen de gevel te blazen, wordt de vervuiling als het ware van de gevel af gepoetst.
3. Het straalafval vangen wij op en vervoeren we verantwoord.

Impregneren

Ook wel hydrofoberen genoemd, is het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel. De laag biedt bescherming tegen weersinvloeden en atmosferische vervuiling zoals: doorslaand vocht, zure regen en lucht- en roetvervuiling. Het product is een kleurloze en dunne vloeistof die onder lage druk wordt aangebracht. Na het aanbrengen van deze vloeistof blijft uw gevel in lengte van jaren beschermd en lijkt het alsof de reiniging van de gevel gisteren is uitgevoerd.

Anti graffiti

Een specialiteit van Willems Gevelrenovatie is ook het verwijderen van graffiti.

Met name de combinatie van het goed onderhouden en beschermen zorgt ervoor dat uw gevel langdurig  mooi en ook schoon blijft. Deze adequate oplossing zorgt er bovendien voor dat het opnieuw ontsieren van uw gevel met graffiti ontmoedigd wordt.