Voegwerken

Het opvullen van de ruimten tussen de stenen na metselwerk wordt simpelweg voegen genoemd. Zo simpel als het klinkt, is het echter lang niet altijd. Er zijn namelijk talloze verschillende soorten voegen. Voegen zijn volledig naar uw wens aan te passen, denk hierbij aan de structuur, de kleur en het soort voeg. 

Aangezien het kiezen van de juiste voeg erg lastig kan zijn, stellen wij altijd aan u voor om een aantal proefstukjes te zetten. Dan pas kunt u een juiste keuze maken en er op vertrouwen dat het gaat worden zoals u wenst. 

Zo’n proefstuk is bij Willems Gevelrenovatie nog gratis ook! 

Kijk hieronder naar de diverse soorten voegen.

Platvol gevoegd

De voegen komen helemaal vol te zitten en worden geborsteld en eventueel gekamd. Dit is de goedkoopste voeg en volstaat goed.

Doorgestreken voeg of terugliggend werk

Deze voeg ligt net iets achter de steen omdat het hard wordt aangeduwd en helemaal wordt gladgestreken. Deze voeg zorgt voor een strakker uiterlijk. 

Deze voeg heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding, hij is iets duurder dan de standaard voeg, maar gaat ook aanzienlijk langer mee. 
 
U heeft uiteraard zelf de keuze in hoeverre de voeg wordt gestreken. Wij merken wel op dat de voeg bij uw woning moet passen, bij bijvoorbeeld een monumentaal pand adviseren wij u knip of snijwerk.

Knipwerk of snijwerk

Deze voegen komen voor op statige oude panden, denk aan monumentale panden en herenhuizen. 

 
Bij knipwerk komt de voeg op de gevel te liggen, steekt uit en wordt gesneden met een facet randje. Snijwerk is bijna hetzelfde als knipwerk, alleen blijft bij snijwerk de voeg gelijk aan de steen en wordt vervolgens naar de binnenzijde van de voeg afgesneden.