Gevelrenovatie

Uw gevels weer in een perfecte conditie krijgen? Slecht voegwerk dat vervangen dient te worden of heeft u last van scheuren in de gevels en/of kapotte stenen?

Gevels verslechteren in een sneller tempo door de invloed van vocht. Niet alleen fysiek, maar ook optisch. Het vocht dat aan de gevel blijft hangen, zorgt voor een groene of zelfs zwarte aanslag. Bij temperaturen onder nul, bestaat er ook zeker de kans dat stenen en/of voegen kapot vriezen.

Met onze gevelrenovatie verhelpen wij uw problemen door alle bovengenoemde punten aan te pakken. Na de renovatie kunnen de gevels weer tientallen jaren mee zonder er naar om te kijken. U kunt er natuurlijk zelf van genieten of juist de waarde van uw woning ermee vergroten om zelfs de verkoop van uw woning te bevorderen. Afhankelijk van het type renovatie kan het uithakken van de gevel beginnen nadat de voorbereidingen zijn getroffen zoals steigerbouw, het vrijmaken van de gevel en het afdekken van dak- en straatwerk.

Uithakken

Het verwijderen van de oude, kapotte voeg noemen we uithakken. Het uithakken van de voeg gebeurt natuurlijk niet meer met de hand, maar met een hakhamer. Dat is een speciale pneumatische hamer. Voor iedere voegdikte wordt een aparte hamer gebruikt, dit omdat niet ieder type gevel hetzelfde is.

Gevelreiniging

Nadat de voeg is uitgehakt, kunnen we de gevel gaan reinigen, dit kan op diverse manieren. Afhankelijk van de staat van uw gevel en uw wensen, stemmen wij de reiniging er op af. Onze ervaring leert dat rode en bruine stenen zich perfect lenen voor het afstomen onder hoge druk. Wanneer u een lichte gevel heeft, adviseren wij chemische/alkalische reiniging of zandstralen voor het beste resultaat.

Lees meer over gevelreiniging.

Voegen

Het opvullen van de ruimten tussen de stenen na metselwerk wordt simpelweg voegen genoemd. Zo simpel als het klinkt, is het echter lang niet altijd. Er zijn namelijk talloze verschillende soorten voegen. Voegen zijn volledig naar uw wens aan te passen, denk hierbij aan structuur, de kleur en het soort voeg.

Aangezien het kiezen van de juiste voeg erg lastig kan zijn, stellen wij altijd aan u voor om een aantal proefstukjes te zetten. Dan pas kunt u een juiste keuze maken en er op vertrouwen dat het gaat worden zoals u wenst.

Zo’n proefstuk is bij Willems Gevelrenovatie nog gratis ook!

Impregneren

Ook wel hydrofoberen genoemd, is het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel. De laag biedt bescherming tegen weersinvloeden en atmosferische vervuiling zoals: doorslaand vocht, zure regen en lucht- en roetvervuiling. Het product is een kleurloze en dunne vloeistof die onder lage druk wordt aangebracht. Na het aanbrengen van deze vloeistof blijft uw gevel in lengte van jaren beschermd en lijkt het als of de renovatie gisteren is uitgevoerd.